Sagadin: Bili smo za klasu bolji od Cibone

ZADAR je svladao Cibonu 97:88 u derbi utakmici petog kola košakaškog prvenstva Hrvatske te tako malo zaliječio rane nastale s dva uzastopna poraza protiv Zagreba u prvenstvu i Bilbaa na Final eight turniru u Torinu.

Trener Zadra Zmago Sagadin bio je vrlo zadovoljan pobjedom, no i iznenađen zbog vrhunske igre svoje momčadi protiv jakog protivnika.

"Nedostajao nam je Rok i nisam znao kako ćemo bez njega igrati. Pritisak je bio velik, a situacija teška. Ključna stvar je bila kontrola skoka. Moram reći da su moji igrači su igrali s puno srca i želje. Prvo poluvrijeme je bilo briljantno, a u drugom smo pametnom igrom uspjeli prevladati krizu u koju smo upali", rekao je Sagadin na press konferenciji nakon susreta, a prenosi ezadar.

"Valorizacija (106-79) pokazuje kako smo bili za klasu bolji, ali se ne smijemo zavaravati jer ne igramo tako svaki put. Treba puno raditi ne bi li uvijek ovako igrali", zaključuje Sagadin.

Trener Cibone Velimir Perasović očekivano je "raspalio" po svojoj momčadi. Vukovi su bili slabi te ih je Zadar totalno nadigrao.

"Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Pokazali su više želje i energije. Boisa je bio odličan i oduzeo nam je obrambeni skok. Ušli smo preopušteno u utakmicu i to nam se osvetilo", rekao je trener Cibone Velimir Perasović.

Cibona je igrala samo posljednju četvrtinu, no to nije bilo dovoljno za preokret nakon -19.

"Postavili smo zonu, no u samoj smo završnici primili 20 koševa i zasluženo izgubili", zaključuje Perasović.

M.Š.
Foto: Vladimir Ivanov (Cropix)

Pročitajte više