Sagnolu kazna zbog kritike

BAYERNOV fancuski reprezentativni branič Willy Sagnol bit će novčano kažnjen zbog kritika upućenih klubu.

Možda je Sagnol, želeći otići u neku drugu sredinu bio namjerno vrlo žestok govoreći o stanju u klubu, koji je odlučio raskinuti ugovor s dugogodišnjim trenerom Ottmarom Hitzfeldom zato što ove sezone nije zabilježio veći uspjeh u europskoj Ligi prvaka, a nije uspio ni obraniti naslov prvaka Njemačke. No Sagnolov se plan neće ostvariti.

Naime, predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge, priopćio u srijedu "nestašnom Francuzu" da će biti primjerno novčano kažnjen, ali da ne očekuje i ispisnicu.

Sagnol će, dakle, tome morati do kraja odraditi ugovornu obvezu prema minhenskom klubu, koja po slovu ugovora istječe tek u ljeti 2006.

Sagnol se poslije prijateljske utakmice njegove momčadi s Raba Etom u Mađarskoj požurio izjaviti njemačkim novinarima kako zbog prijevremenog odlaska Hitzfelda iz kluba (imao je ugovor do ljeta 2005.) više ne želi igrati za Bayern. No u minhenskom su klubu alergični na igrače koji se miješaju u klupsku politiku pa su odlučili lupnuti Francuza po džepu i pokazati mu da su gazde u upravi, dok je igračima radno mjesto na terenu. Dobro plaćeno mjesto, ali bez prava glasa o višoj klupskoj politici.

Pročitajte više