Šah: Krunoslav Hulak novi izbornik

NA PRVOJ sjednici novog Upravnog odbora Hrvatskog šahovskog saveza (HŠS), koju je vodio predsjednik HŠS-a Stjepan Šturlan, doneseno je nekoliko važnih odluka.

Za novog izbornika hrvatske muške reprezentacije jednoglasno je izabran zagrebački velemajstor Krunoslav Hulak. Time je okončano dvogodišnje razdoblje u kojem je reprezentacija bila bez pravog vođe, u kojem je tajnik Saveza Ervin Sindik bio vršitelj dužnosti izbornika.

Prihvaćanjem ove funkcije Hulak je znatno pridonio ekipiranju najbolje hrvatske selekcije i stvaranju pozitivnog ozračja. Već na Europskom prvenstvu u Goeteborgu, što će se održati krajem srpnja i početkom kolovoza, mogao bi se očekivati izlaz iz dugogodišnje krize ne samo rezultata, nego i odnosa u reprezentaciji.

S obzirom na povratak Gorana Dizdara i Mladena Palca u našu najbolju momčad, izgleda da ćemo konačno krenuti putem ozdravljenja, prema rezultatima dostojnim našeg ugleda u svijetu.

Krunoslav Hulak iza sebe ima veliko igračko i trenersko iskustvo, a imat će i neosporan autoritet znanja. U svojoj bogatoj igračkoj karijeri igrao je čak na šest olimpijada i šest europskih prvenstava, nastupio je i na dva međuzonska turnira za svjetsko prvenstvo, te ostvario niz sjajnih rezultata na međunarodnim turnirima.

Na službenim natjecanjima odigrao je za državnu reprezentaciju čak 111 "utakmica" i osvojio impresivnih 67 bodova, odnosno 60 posto.

Šahisticama je ostavljen prostor za konzultacije, ali je opći dojam da tu neće biti promjena, da će našu najbolju vrstu i dalje voditi međunarodna majstorica Tanja Belamarić.

U Stručno povjerenstvo Saveza izabrani su velemajstorica Mirjana Medić, velemajstori Goran Dizdar, Zdenko Kožul i Krunoslav Hulak, te međunarodni majstor Mario Bertok.

Najavljena je i velika promjena u našim prvoligaškim klubovima. U muškim sastavima moći će igrati najviše dva igrača koji nisu na službenoj hrvatskoj rejting-listi, a kod šahistica samo jedna igračica. Ta će novost stupiti na snagu najvjerojatnije 2006. godine.

Pročitajte više