Šah: Mladen Palac prvak Hrvatske

MIRNIM remijem u posljednjem kolu velemajstor Mladen Palac osigurao je naslov državnog prvaka s pola boda ispred Puljanina Nenada Ferčeca, koji je remizirao s Mišom Cebalom.

Iako je startao senzacionalnim porazom protiv Ognjena Jovanića, Palac se "prošetao" do naslova prvaka. Igrao je odlično, vrlo prodorno i nitko ga nije mogao pratiti. Nakon stresa u prvom kolu nanizao je 6 pobjeda i 4 remija i zasluženo trijumfirao.

O kvaliteti njegova ostvarenja najviše govori podatak da je popravio rejting za 16 bodova. Ugodno je iznenadio i Nenad Ferčec osvajanjem drugog mjesta i popravkom rejtinga za nevjerojatnih 18 bodova.

Vrlo dobar treći je Mišo Cebalo, a listu ugodnih iznenađenja zaključuje šesnaestogodišnji Ante Brkić, koji je završio na izvrsnom četvrtom mjestu. Težak promašaj napravio je naš najbolji igrač Zdenko Kožul, koji je završio tek na sedmom mjestu sa 5 bodova, pri čemu je pokvario rejting za rekordnih 28 bodova.

Rezultati posljednjeg, 11. kola:

Stević-Jovanić remi, Ferčec-Cebalo remi, Brkić-Leventić 1:0, Janković-Kožul remi, Šarić-Kuljašević remi i Jovanović-Palac remi.

Konačan poredak: 1. Palac 8 bodova, 2.Ferčec 7,5 , 3.Cebalo 6,5 , 4.Brkić 6, 5.-6.Jovanić i Stević 5,5 , 7.-8.Kožul i Jovanović 5, 9.-11.Leventić, Janković i Šarić 4,5 , 12.Kuljašević 3,5 boda.

Pročitajte više