MOHAMED SALAH

Salah na Twitteru prozvao svjetske moćnike: Sad je dosta

Foto: EPA

MOHAMED SALAH jedna je od najvećih nogometnih zvijezda na Otoku i svakako najveće sportsko ime koje je izrazilo svoj stav o novom sukobu izraelske vojske i palestinskih militanata.

Egipatski nogometaš oglasio se na svom Twitter profilu objavom kakva nipošto nije uobičajena pojava u svijetu nogometa, a prozvao je čak i britanskog premijera Borisa Johnsona.

"Pozivam sve svjetske vođe, uključujući i premijera države koja je posljednje četiri godine moj dom, da naprave sve što je u njihovoj moći kako bi odmah zaustavili nasilje i spriječili dodatne nevine žrtve. Sad je dosta", napisao je Salah i zaradio gotovo 250 tisuća lajkova.

Situacija je izvan kontrole

Podsjetimo, do nove vojne eskalacije između Hamasa i Izraela došlo je jučer nakon što je islamistički pokret Hamas zasuo izraelsku metropolu Tel Aviv kišom raketa, a izraelska vojska uzvratila zračnim udarima na Pojas Gaze.

Jučer navečer je u izraelskom napadu potpuno uništena dvanaesterokatnica u središtu Gaze u kojoj su čelnici Hamasa imali svoje urede, izvijestio je AFP. Hamas je zauzvrat ispalio 130 raketa na izraelsku metropolu Tel Aviv, gdje su se tijekom večeri oglasile sirene. Troje Izraelaca ozlijeđeno je nakon što je jedna od raketa pogodila autobus u gradu Holonu, južno od Tel Aviva.

Troje Izraelaca je ubijeno u raketiranju, javlja izraelski mediji Haaretz, uključujući ženu u predgrađu Tel Aviva Rišonu Lezijonu. Još osmero Izraelaca je ozlijeđeno.

Pročitajte više