Salah zabio Cityju nakon velike pogreške obrane pa razljutio Pepovu momčad

Foto: Screnshot

LIVERPOOL je u velikom derbiju 29. kola Premier lige poveo u gostima kod Manchester Cityja golom Mohameda Salaha u 17. minuti nakon ogromne pogreške obrane Guardioline momčadi. Egipćaninu je to bio 23. gol ove sezone. U 40 nastupa u svim natjecanjima upisao je i 11 asistencija.

Salah je zabio nakon što je Diogo Jota iskoristio veliku pogrešku domaće obrane. Malo ispred linije centra igrališta na polovici Cityja primio je dugu loptu Alexander-Arnolda u trenutku kad je obrana Cityja izlazila na ofsajd zamku. No, Manuel Akanji ostao je malo kratak i omogućio je Portugalcu da se sjuri prema Edersonu.

Diogo Jota nije najbolje primirio loptu nakon prvog dodira i presporo je išao prema Edersonu pa ga je Akanji uspio sustići i omesti. Lopta mu se odbila, ali je u tom trenutku u idealnoj putanji natrčavao Salah i snažnim i preciznim udarcem pogodio suprotni kut za vodstvo gostiju.

City je izjednačio u 28. minuti golom Juliana Alvareza. a u 46. minuti je preko De Bruynea okrenuo na 2:1. City igra puno bolje u nastavku i u 54. minuti potvrdio je preokret golom Ilkaya Gundogana za 3:1, a u završnici je Jack Grealish zabio za 4:1.

Pročitajte više