Salgado: Samo titula zadržava Schustera na klupi Reala

BERND SCHUSTER ima šansu dokazati svoje umijeće u sljedećih 10 utakmica na kormilu Reala, noseći ih prema novom naslovu španjolskog prvaka.

"Istina je da smo imali nekih problema posljednjih mjeseci, ali i to je sve dio nogometa," kaže Michel Salgado. "Velika je razlika između vođenja Kraljevskog kluba i uz dužno poštovanje, jednog Getafea. Sada ćemo vidjeti kakav je Schuster kao trener. Mislim da je njegov rad do sada bio jako dobar", dodaje branič.

Zahuktava se u španjolskoj ligi i nedavno ispadanje od Rome u nokaut fazi Lige prvaka postavilo je pitanje o sposobnosti njemačkog stratega u vođenja velikana kao što je Real Madrid.

Međutim, oni su ipak vodeća momčad u španjolskoj sa 7 bodova prednosti nad Barcelonom koja im je i uz to što su pretrpjeli tri poraza u posljednjih pet utakmica dozvolila da ostanu na vrhu. Vijest da će nizozemski napadač Ruud van Nistelrooy do daljnjeg biti izvan travnjaka zabrinuo je navijače i vodstvo, no trener i suradnici najavljuju da će pomoć stići s duge klupe Reala.

Salgado se osvrnuo na posljednjeg trenera Fabija Capella i na težinu lige: "U ovoj situaciji ljudi podcjenjuju našu momčad i ne znaju što znači osvojiti prvenstvo. Capello je došao u jako teškom trenutku i osvojio titulu. Onda je uprava odlučila promijeniti situaciju koja je bila dobra, no okrenuli su se dugoročnom planu i modernijem tipu nogometa. Zato Schuster ne može očekivati da će osvojiti Ligu prvaka u prvoj sezoni i nije fer uspoređivati ga s Capellom. Mi smo uz njega i siguran sam da ćemo osvojiti prvenstvo".

Real u nedjelju dočekuje ranjenu Valenciju i nastavlja pohod na titulu.

T.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više