Salihamidžić dovodi Kovaču talentiranog veznjaka iz Barcelone

Foto: Twitter/Barcelona

BAYERN je odigrao najgoru polusezonu u posljednjih osam godina, a Niku Kovača njemački mediji tjerali su iz kluba tjednima i mjesecima. Ipak, hrvatski trener zadržao je svoju poziciju netaknutom, dobio podršku svih vodećih ljudi u klubu i sada se sprema velika rekonstrukcija bavarskog giganta koja će početi na ljeto.

Ogroman zadatak u tom projektu imat će Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna, koji u naredna dva prijelazna roka mora Kovaču osigurati potpise nekoliko nogometaša koji bi trebali činiti okosnicu momčadi u narednim godinama.

Jedan od igrača koje je Salihamidžić pikirao je 18-godišnji veznjak Barcelone Lucas de Vega. On je samo jedan u nizu mladića iz famozne omladinske škole La Masije koji nije zadovoljan tretmanom u katalonskom velikanu i na ljeto će napustiti klub, piše španjolski AS.

Radi se o jednom od talentiranijih igrača u Barcinoj školi nogometa, rođenom u Brazilu, ali koji je već tri godine dio čuvene La Masije. De Vega trenutno ne igra nogomet zbog ozljede koja ga je od travnjaka udaljila na dva mjeseca, ali se očekuje njegov povratak sredinom siječnja.

Cijelu situaciju s njegovim ugovorom navodno prvi prati Real Madrid, ali od zainteresiranih strana spominju se upravo Bayern München i Arsenal. De Vega je inače igrač sredine terena, ali po potrebi može odigrati i kao prvi igrač iza napadača, u famoznoj ulozi "desetke".

Za njega se osim klubova bore i reprezentacije. Brazil i Španjolska vode bitku oko njegovog nastupanja za nacionalnu selekciju s obzirom na to da Lucas posjeduje državljanstvo obje zemlje.

Pročitajte više