Salin agent: Cardiff ga je ostavio samog da organizira let

Foto: Getty Images

GLASINE o pozadini Saline pogibije i dalje su aktualne.

Emiliano Sala tragično je preminuo u zrakoplovnoj nesreći 21. siječnja na ruti Nantes – Cardiff. Nakon dvotjedne privatno financirane istrage, njegovo je tijelo pronađeno u olupini smrskanog zrakoplova u Engleskom kanalu. Obdukcijom je utvrđeno da je skončao uslijed ozljeda glave. 

Bivši nogometni posrednik Willie McKay pomagao je sinu Marku u sklapanju ugovora između Nantesa i Cardiffa u transferu vrijednom 17 milijuna eura. I danas, četrdesetak dana nakon tragedije, tvrdi da je krivnja na Cardiffu. 

"Emiliano Sala bio je primoran samostalno organizirati put. Bio je prepušten samom sebi u pronalasku hotela i leta u Nantes kako bi se pozdravio s već bivšim suigračima. Mislim da Cardiff osjeća neugodnost, kao i određenu dozu krivnje. Sramota", poručio je Willie McKay za BBC.

Willie McKay ponudio je te na koncu i organizirao Salin let za Cardiff preko preminulog pilota Davida Hendersona.

"Ljudi će, počevši od mene, tražiti žrtvenog jarca. Na kraju će vjerojatno zaključiti da je tragedija bila pilotova pogreška", izjavio je Willie McKay i osvrnuo se na Nantesovo natezanje s Cardiffom oko naplate transfera u tri rate. 

"Baš me briga. Uopće me nije briga jer smo prošli kroz totalni pakao", zaključio je uz napomenu da sa svojim sinom trenutačno sudski neće goniti Nantes koji još Marku McKayu nije isplatio proviziju (1,7 milijuna eura) zbog posredovanja u Salinu transferu.

Cardiff je za BBC demantirao McKayeve optužbe i rekao da je Emilianu Sali nudio let komercijalnom zrakoplovnom kompanijom.
 

 

 

Pročitajte više