Salzburg bijesan zbog grubih Medvjeda: Ovo je sramota!

UNATOČ solidnoj igri Medveščaka, Salzburg je odnio i treću pobjedu u polufinalu EBEL lige. Red Bull se ponovo pokazao kao izuzetno brza momčad koja nikako ne odgovara Medvjedima. Niti više od sedam tisuća ljudi u Ledenoj niti pobjeda u prošloj utakmici nisu bili dovoljan vjetar u leđa Medveščaku koji je na kraju primio pet golova.

Ipak, na kraju nitko nije bio previše nezadovoljan, posebno ne publika koja je još dugo skandirala svojim hokejašima koji su odavno nadmašili ciljeve zacrtane prije početka sezone. Jedno što je trunku narušilo atmosferu bilo je ponašanje igrača Medveščaka u posljednjih deset minuta utakmice, kad su shvatili da je utakmica izgubljena. Nervoza Medvjeda učinila je svoje, grube i nepotrebne prekršaje hokejaša u plavom te disciplinske kazne Joelu Prpiću i Conradu Martinu.

Trenera Salzburga Pierrea Pagea to je jako razbjesnilo pa je nakon utakmice vikao "this is fucking disgrace" i odbio doći na press konferenciju . S druge strane, trener Medveščaka Ted Sator smireno je komentirao postupke svojih igrača.

"Nije nam to trebalo, igrači moraju poštivati pravila. Ne želimo izgubiti poštovanje i ugled koji smo dugo stvarali", kaže trener Medveščaka.

Zatim se Sator osvrnuo na utakmicu.

"Dobro smo otvorili utakmicu, ali Red Bull je uistinu dobra momčad koja sve kažnjava. U uvodu utakmice nismo bili loši, ali je njihov vratar bio iznimno raspoložen. Četvrti gol nas je dotukao i nakon njega nije bilo povratka. Veliku ulogu odigrao je povratak Mike Siklenke u Salzburg jer je on njihov važan igrač", rekao je Sator.

Trener Medveščaka je na koncu pohvalio suce.

"Suci su danas odlično obavili svoj posao. Pet minuta prije kraja susreta su došli do obje klupe i upozorili nas da trebamo paziti na to što se događa. Zbog toga im svaka čast", kaže Sator.

Page je odbio doći na presicu pa je umjesto njega bio pomoćni trener Reijo Ruotsalainen.

"Naučili smo lekciju iz prošle utakmice. Dobro smo se spremili, gledali smo snimke i uvidjeli gdje smo griješili. Mislim da je presudilo to što smo odlično igrali s igračem više i manje", rekao je pomoćni trener Salzburga.

Trijumfom u Ledenoj, Salzburg je poveo 3:1 ukupno i potrebna mu je još jedna pobjeda za finale EBEL lige. Sljedeća utakmica igra se u četvrtak. Još se ne zna ni to će biti drugi finalist, jer je Linz nakon produžetaka dobio Vienna Capitalse i tako smanjio na 1:3.

Pročitajte više