Sammer: Ako će Dinamo igrati kao protiv Heerenveena, može biti opasno po nas

TRENER njemačkog Stuttgarta Matthias Sammer odlično je proučio igru svojih sljedećih suparnika u Ligi UEFA, zagrebačkog Dinama. Iako Nijemci slove kao veliki favoriti, Sammer ni u jednom trenutku ne potcjenjuje hrvatsku momčad, a korisne savjete dao mu je i kapetan Zvonimir Soldo.

"Znam da slovimo kao favoriti, ali nogomet nije teoretska, već praktična igra. Zato tražim maksimalnu ozbiljnost, uvjeren sam da nas čeka teških 90 minuta." – izjavio je Sammer u razgovoru za Večernji list.

Njemački trener pedantno je proučio sve u vezi Dinama, "špijuni" iz Stuttgarta bili su na nekoliko Dinamovih utakmica, osobno je pogledao nekoliko snimljenih utakmica "Plavih", a na neke stvari upozorio ga je i bivši reprezentativac i kapetan Stuttgarta Zvonimir Soldo.

"Gledao sam Dinamove utakmice s Heerenveenom, kad mu je samo nesreća uzela pobjedu, odgledao sam i snimku iz Splita. Kad momčad odigra kao u te dvije utakmice, onda znači da može biti opasna i protiv Stuttgarta." – kazao je Sammer, pa dodao: "Čuo sam od Solde da je novi trener Lončarević odličan. Da je unio disciplinu i pozitivne promjene u momčad, da ga se čuvam."

Unatoč ranijim najavama o tome kako će Stuttgart u srijedu biti "oslabljen" za Zvonimira Soldu i Alexandera Hleba, čini se da tome ipak nije tako. Naime, Sammer je potvrdio da će Hleb najvjerojatnije ipak igrati protiv Dinama.

Može li Dinamo napraviti čudo u Stuttgartu pred 10,000 hrvatskih navijača, koliko je najavljeno, saznat ćemo u srijedu u 20:45.

Pročitajte više