Transferi

Sammer: Onesvijestio sam se kad sam čuo što City nudi Halandu

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY favorit je za dovođenje Erlinga Halanda, najtraženijeg nogometaša svijeta. Norveški napadač ovog ljeta može napustiti Borussiju Dortmund za 75 milijuna eura i Cityju plaćanje te odštete ne predstavlja nikakav problem pa je preostalo da se City i Haland dogovore oko njegovog ugovora.

Da je Haland blizu Cityja potvrdio je i stručni savjetnik čelnika dortmundskog kluba Matthias Sammer. "Znam da je City zainteresiran. Kad sam čuo kakve su cifre u pitanju, dobro me trznulo. Onesvijestio sam se. Supruga me je morala podignuti s poda. Prema tome, moguće je da dođe do tog posla", rekao je Sammer koji je s Borussijom 1997. godine bio prvak Europe.

Britanski Daily Mail objavio je da klub iz Manchestera nudi 21-godišnjem Halandu tjednu plaću od 600 tisuća eura. Tako bi Norvežanin zaigrao kod Pepa Guardiole i postao najbolje plaćeni igrač engleske Premier lige.

"I Pep i Erling će profitirati jedan od drugog. Naravno, Guardiola ima određene ideje. S njim sam surađivao tri godine u Bayernu pa mogu reći da imam dobar uvid u njegov rad. Morat će se prilagoditi jedan drugome i učiti jedan od drugog."

Pročitajte više