Sammir impresionirao Peteva: "Svi znamo koliko je dobar, a tek je na 50 posto"

Foto: GNK Dinamo

BOLJI POVRATAK u Dinamov dres Sammir nije mogao poželjeti. Bivši hrvatski reprezentativac zabio je već u prvom nastupu za "modre" nakon povratka iz Kine u najzvučnijem ulaznom transferu HNL-a ove zime.

Dinamo je pobijedio makedonski Sileks s 4:1, Sammir je ušao s klupe na početku drugog poluvremena, a nakon nekoliko šansi i pokušaja zabio je u 90. minuti za konačnu pobjedu.

"Sretan sam i zadovoljan zbog ove pobjede. Bila je dobra utakmica, bilo mi je lijepo igrati i odlično se osjećam ponovno u dresu Dinama. Naravno da sam posebno sretan zbog pogotka na kraju", rekao je Sammir odmah nako susreta.

"Sve je bilo dobro, ali moram reći da nisam još skroz spreman. Treba mi još nekih 15-20 dana i mislim da ću onda biti potpuno spreman", dodao je u izjavi za službenu stranicu Dinama.

U svojih 40-a minuta na terenu nije imao pogrešno dodavanje. "Bitno mi je samo da ne pogriješim i mislim da svi trebamo tako igrati. Da manje trčimo, a da više imamo loptu u nogama", kaže Sammir.

Petev: Sammir je pokazao da je spreman i kad je na 50%


Sammir još traži pravu formu pred nastavak sezone i svoj povratak u HNL, a obzirom na prikazano mogao bi brzo naći mjesto u početnoj jedanaestorki Ivajla Peteva.

"Zadovoljan sam pobjedom. Drugo poluvrijeme smo bili bolji nego u prvom dijelu. Zadovoljan sam ishodom jer su duge pripreme i našim igračima nije lako", rekao je Petev nakon pobjede i dodao:

"Sammir se dobro pripremio fizički, a o nogometu ni ne treba pričati, to svi znamo. Dokazao je da je spreman i kad je tek na 40-50 posto. Vidjeli smo svi da nije pogriješio niti jedno dodavanje, zabio je sjajan gol i mislim da je spreman".

Dinamo u četvrtak igra protiv bjeloruskog kluba Dinamo Brest (16h po hrvatskom vremenu): "Odlučili smo da neki igrači igraju danas više, neki sutra. Guilherme ima problem sa zglobom pa smo ga poštedili sada, ali igrat će u posljednjoj utakmici. Sigali je dobro, samo Benković je izvan kadra za utakmicu", dodao je Petev.

 

Pročitajte više