BITKA ZA PREMIERSHIP

Samo je jedan Hrvat osvojio Premier ligu, i to "preko veze"

Foto: Getty Images / Guliver Image

DA JE Liverpool dočekao kiks Manchester Cityja u Brightonu, prvi put u povijesti Premier lige prvak bi postao klub s Hrvatom kao punopravnim članom momčadi.

Dejan Lovren dobar je dio sezone propustio zbog ozljeda, ali ipak je skupio 13 nastupa u prvenstvu, sasvim dovoljno da zasluži medalju.

Dobio ju je i Andrej Kramarić za Leicesterov naslov prvaka 2016. iako pravila nalažu da medalja pripada samo igračima koji su ubilježili barem pet nastupa. Kramarić ih je imao samo dva u prvom dijelu sezone, a drugi je proveo na posudbi u Hoffenheimu, gdje je naposljetku i ostao.

No prvaci na raspolaganju imaju 40 medalja, a samo 23 igrača ispunila su službeni uvjet o broju nastupa pa se otvorila prilika da jednu dobije i naš reprezentativac.

Osim njega, jedini Hrvat s bilo kakvim naslovom u Engleskoj je Niko Kranjčar. On je bio član Portsmoutha koji je 2008. osvojio FA kup pobijedivši u finalu Cardiff 1:0, a Niko je odigrao cijelu utakmicu.

Trofej s engleskim klubom osvojio je i Igor Bišćan, član Liverpoola u onoj nevjerojatnoj sezoni 2004./05. kad su Redsi u Istanbulu nadoknadili 0:3 protiv Milana i na penale osvojili Ligu prvaka.
 

Pročitajte više