KVALIFIKACIJE ZA SP 2022.

Samo je Pele ispred Neymara. Ovako je s tri gola preskočio Ronalda

Foto: Gulliver / Getty Images

FENOMENALNI Neymar preskočio je Fenomena. S tri gola protiv Perua u kvalifikacijama za SP 2022 donio je Brazilu pobjedu 4:2 i postao drugi najbolji strijelac Brazila u povijesti.

Desetka Brazila, koja u novom sustavu izbornika Titea ima potpunu slobodu, driblinzima i trikovima izluđivala je Peruance, koji su je mogli zaustaviti jedino prekršajima. Osim toga, bočni igrači Danilo i Lodi cijelo su vrijeme nalazili Neymara preciznim centaršutevima. Upravo je kombinacija spomenutog donijela Brazilu izjednačenje 1:1 u 28. minuti. 

Neymar je nakon ubačaja izborio penal koji je sam autoritativno pretvorio u gol. To mu je bio 64. za Brazil (u 104. nastupu) i njime se izjednačio s Ronaldom Nazariom na drugom mjestu liste najboljih strijelaca reprezentacije u povijesti. Činjenica je da mu je za to trebalo šest utakmica više nego Ronaldu, ali i da je Neymaru tek 28 godina i da će ga debelo nadmašiti. 

Tako je skinuo ogroman pritisak, jer cijeli Brazil već više od godinu dana čeka da se izjednači s Ronaldom. Otkako je 7. rujna 2019. zabio Kolumbiji, neuspješno je tražio poravnanje s legendom protiv Perua, Senegala, Nigerije, Argentine, Južne Koreje te Bolivije, kojoj su njegovi suigrači zabili pet golova, a on nijedan. Međutim, čekanje je spektakularno naplatio protiv Perua.

U 83. minuti Ribeiro poslužuje Neymara koji pada pred golom za još jedan penal koji isto kao kod prvog jedanaesterca pretvara u vodstvo 3:2 i gol kojim preskače Ronalda.

Na samom kraju nova suradnja Ribeira i Neymara donosi konačnih 4:2. Everton je odlično gurnuo loptu u prostor, a Ney je utrčao iza leđa peruanskih stopera i ispred istrčalog golmana po 64. put zabio protivnicima Brazila. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE KOJIMA JE NEYMAR PRESKOČIO RONALDA. 

Tako je definitivno pobjegao Ronaldu, a igraču kojeg su na početku karijere zvali Novi Pele ostao je još samo onaj originalni. Do njega mu nedostaje tek 13 golova. Gledajući Neymara protiv Perua nije pitanje hoće li preskočiti Pelea nego kada će postati najbolji strijelac Brazila u povijesti.

Najbolji strijelci Brazila:

1. Pele, 77 golova u 92 utakmice

2. Neymar, 64 gola u 104 utakmice

3. Ronaldo, 62 gola u 98 utakmica

4. Romario, 55 golova u 70 utakmica

5. Zico, 48 golova u 71 utakmici

Pročitajte više