NBA

Samo jedan košarkaš je imao pozitivan omjer protiv Jordana, Kobea i LeBrona

Foto: Guliver Image/Getty Images

MICHAEL JORDAN, Kobe Bryant i LeBron James košarkaši su koji su obilježili posljednja tri desetljeća u najjačoj ligi svijeta. I samo jedan košarkaš ima pozitivan omjer u okršajima s njima.

Riječ je o legendarnom razigravaču Chaunceyju Billupsu. Protiv Jordana je slavio u šest od 10 utakmica (debitirao je u ligi 1997. godine upravo s 15 poena u pobjedi protiv Jordanovih Bullsa), protiv Bryanta je završio s omjerom 24-21, a od LeBrona je skupio pet pobjeda više (22-17). 

Billups je u NBA ligi proveo 17 sezona u Bostonu, Torontu, Denveru, Minnesoti, Detroitu, New Yorku i Clippersima. Peterostruki All-Star igrač najbolje je igrao u dresu Detroita od 2002. do 2008. godine. Tada je 2004. godine postao i MVP finala u kojem je Detroit sa 4-1 srušio Bryantove Lakerse. Billups je u finalu prosječno postizao 21 poen uz pet asistencija i tri skoka po utakmici. 

Prije sedam godina se vratio u Detroit i tamo završio karijeru. Klub je 2016. godine umirovio njegov dres s brojem 1. U karijeri je prosječno postizao 15,2 poena po utakmici, bio je jednom izabran u drugu momčad sezone, dvaput u treću te dvaput u drugu defenzivnu petorku. S američkom košarkaškom reprezentacijom je u Turskoj 2010. postao prvak svijeta.

Pročitajte više