Sampras otišao uz ovacije i suze

NAJVEĆI događaj prvog dana US Opena bio je oproštaj najvećeg tenisača u povijesti Petea Samprasa.

Na središnjem terenu, pred prepunim gledalištem i uz nazočnost poznatih osoba iz javnog i sportskog života, Sampras se oprostio od aktivnog igranja tenisa, iako je to praktično učinio još prije godinu dana kada je pobjedom u finalu US Opena osvojio svoj 14 grand slam turnir.

Prigodna svečanost, koja je bila ispunjena emocijama, na kraju je izazvala suze i kod Samprasa, koji je u karijeri osvojio 64 turnira, a samo od nagradnih fondova zaradio je 43 milijuna dolara.

"Odlazim potpuno zadovoljan svojom karijerom, zadovoljan sto posto. Više nemam što dokazati. Prošla godina bila je moj najveći izazov i kada sam osvojio US Open, to je bilo to. Došlo je vrijeme da kažem gotovo i da postanem dobar otac i suprug", izjavio je Sampras.

I na kraju karijere ostao je skroman. "Ne, nikad neću reći za sebe da sam bio najbolji. Bilo je trenutaka kada sam stvarno igrao perfektno, ali nikad ne bih rekao za sebe da sam najveći", dodao je.

Najveća iznenađenja prvog dana US Opena priredili su Paragvajac Delgado i Venecuelanka Maria Vento-Kabchi. Ramon Delgado je u pet setova pobijedio polufinalistu Wimbledona i devetog nositelja Sebastiena Grosjeana 6-4, 6-7 (3), 4-6, 7-6 (7), 6-4. A Maria Vento-Kabchi izbacila je osmu nositeljicu Amerikanku Chandu Rubin sa 6-4, 6-4.

Pročitajte više