Samprasa porazio Verdasco u ekshibiciji

JEDNOG od najboljih tenisača svijeta svih vremena, 38-godišnjeg Petea Samprasa, porazio je u ekshibicijskom meču odigranom u San Joseu 12 godina mlađi Španjolca Fernando Verdasco 6:3, 7:6 (2).

Treća je to godina zaredom kako umirovljeni američki tenisač igra ekshibicijski meč u sklopu ATP turnira u San Joseu (kojeg je osvajao 1996. i 1997.), kao i njegov prvi meč nakon što je također u ekshibiciji u listopadu prošle godine u Makauu pobijedio Andrea Agassija 3:6, 6:3, 10:8.

"Bilo je prilično teško za mene večeras. Nisam dobro osjetio njegove servise. Danas je za mene puno teže braniti se nego nekad. Prije mi je to dobro išlo, a sada se teže krećem",  rekao je 14-erostruki Grand Slam pobjednik nakon poraza od trenutno 11. igrača ATP ljestvice.

Sampras je nekim potezima tijekom meča podsjetio na svoje najbolje dane pa je tako u svom prvom servis gemu drugog seta zabio dva asa koja su išla brzinom 204 i 208 km/h, a osvojio je i nekoliko lijepih poena volejima.

Sampras je na kraju rekao da se nedavno našao s velikim rivalom iz igračkih dana, Agassijem, i da su otvoreno porazgovarali o njegovoj autobiografiji pod imenom “Open” u kojoj je priznao da je jednom dijelu svoje karijere koristio drogu, a Samprasa je nazvao “dosadnim”.

"On je govorio, a ja sam slušao. Bio je to pozitivan, srdačan razgovor. Čovjek mi je i dalje drag."

Pročitajte više