Samuel Eto'o optužen za namještanje utakmica

Foto: Profimedia

NEKADAŠNJI igrač Barcelone, Intera i kamerunske nogometne reprezentacije Samuel Eto'o optužen je za namještanje utakmica kamerunske druge lige. Eto'o je predsjednik kamerunskog nogometnog saveza, a na optužbe je odgovorio kako nije kriv te da je sve ovo dio kampanje koju su pokrenuli oni koji ga žele smijeniti.

Prema optužbama koje su objavljene u kamerunskim medijima, Eto'o je navodno pogodovao drugoligaškom klubu Victoria United. Korupcijska mreža mogla bi uključivati i do 40 ljudi, piše Cameroun Actuel. Eto'o je dobio javnu podršku predsjednika FIFA-e te nogometaša kamerunske reprezentacije, koji su u otvorenom pismu jamčili njegovu nevinost.

Pojavile se kompromitirajuće snimke

Istraga je u tijeku i trebala bi završiti za nekoliko dana. Kamerunci napominju da se mora ispoštovati činjenica da je Eto'o nevin dok se ne dokaže suprotno. No engleski Guardian objavio je ekskluzivno da su izašle snimke koje kompromitiraju Eto'oa. Detalji slučaja ipak će ostati nepoznati do kraja istrage.

Eto'o je ikona afričkog nogometa, ima 118 nastupa za reprezentaciju te je zabio 56 golova. Igrao je vrlo uspješno za Barcelonu i Inter, osvojio je četiri Lige prvaka - dvije s Barcelonom, jednu s Interom. i jednu s Real Madridom, u kojem je bio dio momčadi, ali nije puno igrao. Jedan je od najboljih afričkih nogometaša u povijesti.

Pročitajte više