Samuel Kolega ostao bez bodova na završnom slalomu sezone

Foto: EPA-EFE

IAKO se još u srijedu u četvrtak još trebaju voziti posljednje utrke u brzinskim disciplinama, za hrvatske skijašice i skijaše sezona u Svjetskom kupu završila je muškim slalomom u kojem je jedini naš predstavnik Samuel Kolega zauzeo 18. mjesto.

Nakon prve vožnje Kolega je bio 15., a u drugoj je još malo pokvario plasman i ostao bez bodova, koje na završnoj utrci sezone osvaja samo najboljih 15. Utrku je završio za minutu i 57.15 sekundi, odnosno s 3.15 sekundi zaostatka za pobjednikom, Norvežaninom Timonom Hauganom.

Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Manuelu Felleru (+0.40), koji je već ranije osigurao Mali kristalni globus u ovoj disciplini, a na pobjedničko postolje popeo se i Nijemac Linus Strasser (+0.44).

Kolega 20. slalomaš Svjetskoga kupa

Kolega je tako završio sezonu sa 134 boda koja je i donio na završnicu u Saalbach, što mu je bilo dovoljno za 20. mjesto u poretku slalomaša. Imao je tri plasmana među najboljih 10 u slalomu, a najbolji je bio u švicarskom Adelbodenu, gdje je osvojio šesto mjesto.

Istok Rodeš sezonu je završio kao 26. s 85, a Filip Zubčić 28. sa 64 boda. Kolegini hrvatski kolege nisu se kvalificirali na završni slalom sezone, na kojem je nastupilo 25 skijaša. Rodešu je završnica izmaknula za jedan jedini bod, a Zubčić bi dobio priliku za nastup da je premašio 500 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa, ali za to mu je trebalo drugo mjesto u subotnjem veleslalomu, a završio je osmi.

Pročitajte više