San Antonio pregazio Oklahomu

Foto: Getty Images / Guliver Image

SAN ANTONIO svladao je kod kuće Oklahomu City s 124:92 i poveo s 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala NBA doigravanja. Spursi su pred vlastitim navijačima fantastično odigrali prvu četvrtinu koju su dobili sa čak 23 razlike (43-20) uz nestvaran šut iz igre 18 od 22 pokušaja, uz čak 13 asistencija.

Izvrsni napadački učinak potkrijepljen je i sjajnom igrom u obrani, pa su domaći u prvih 12 minuta upisali čak šest blokada, a Kawhi Leonard u potpunosti je zaustavio Russella Westbrooka. Momčad Gregga Popovicha nastavila je igrati na visokoj razini i u drugoj četvrtini za ogromnih 33 razlike (73:40) na poluvremenu.

"Iskreno, nismo očekivali ovako lak posao. No, najvažnija je pobjeda i dobar start", rekao je Tim Duncan, koji je postigao osam poena.

U nastavku je bilo i 43 razlike (109:66), no gosti su ipak uspjeli djelomično ublažiti poraz. LaMarcus Aldridge je za manje od 30 minuta postigao 38 poena (25 u prvom poluvremenu), a sjajnu je odigrao i Leonard s 25 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio Serge Ibaka s 19 koševa, Kevin Durant je dodao 16, od čega 11 u prvom poluvremenu, dok je zakazao Westbrook, koji je za 14 ubačaja potrošio 19 lopti uz šut iz igre 5-19.

"Odigrali smo sjajnu obranu, posebno u prvom poluvremenu nakon čega je sve bilo lakše. Oklahoma nije bila na svojoj razini i to smo iskoristili na najbolji način", kazao je Danny Green, koji je postigao 18 poena. 

Druga utakmica ovih suparnika igrat će se ponovno u San Antoniju za dva dana, a prolazak u konferencijski finale izborit će momčad koja prva ostvari četiri pobjede. Odlučujuću sedmu utakmicu osmine finala odigrat će večeras od 19 sati Miami i Charlotte, dok će od 21:30 sati aktualni prvak Golden State dočekati Portland u prvom susretu četvrtfinala. 

Pročitajte više