DIJAMANTNA LIGA

Sandra Perković druga na mitingu Dijamantne lige u Parizu

Foto: EPA

NAJBOLJA hrvatska atletičarka i dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković zauzela je drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Parizu u subotu s rezultatom od 65.01 metara, a 1.90 metara bolji hitac ostvarila je pobjednica Kubanka Denia Caballero.

Perković je loše otvorila natjecanje. U prve dvije serije imala je dva neispravna hica, ali je u trećoj seriji bacila 64.65 m, stigla na drugo mjesto i osigurala tri dodatne serije. Njezin najbolji hitac večeri stigao je u šestoj seriji, ali niti tih 65.01 m nije ugrozilo pobjedu Caballero.

Rezultat Perković iz Pariza je 3.57 metara slabiji od njezina najboljeg rezultata sezone koji je postavila prije dva tjedna na Europskom ekipom prvenstvu u Varaždinu.

Treće je mjesto sa 64.60 m zauzela Kineskinja Bin Feng.

Do kraja natjecanja Dijamantne lige Perković još očekuje nastup na finalu u Zürichu u četvrtak, a do Svjetskog prvenstva u Dohi (27. rujna - 6. listopada) očekuju je još nastupi u Zagrebu 3. rujna te na dvoboju Europe i SAD-a u Minsku (9.-10. rujna).

Ranije u subotu Filip Mihaljević je zauzeo šesto mjesto u bacanju kugle s hicem od 21.22 metara, a pobijedio je Novozelanđanin Tomas Walsh s novim rekordom mitinga od 22.44 metara. Mihaljević je svoj najbolji hitac ostvario u posljednjoj, šestoj seriji kojim je skočio s osme na šestu poziciju nadmašivši za dva centimetra sedmog Poljaka Konrada Bukowieckog i osmog Luksemburžanina Boba Bertemesa. Rezultat hrvatskog reprezentativca ostvaren u Parizu za 62 je centimetra slabiji od njegova hrvatskog rekorda koji je postavio prije tri mjeseca u Slovenskoj Bistrici.

Walsh je imao sjajnu seriju hitaca, čak je četiri puta prebacio dosadašnji rekord mitinga od 22 metra koji je postavio prošle godine, a najdalje je bacio u prvoj seriji. Drugo je mjesto zauzeo Amerikanac Joe Kovacs s 22.11 m, a treće Brazilac Darlan Romani s 21.56 m.

Pročitajte više