Velika sportska nepravda: Sandra Perković ispala iz izbora za najbolju atletičarku svijeta

 Foto: Getty Images/Guliver Image

DVOSTRUKA olimpijska pobjednica u bacanju diska i najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nije ušla među tri finalistice izbora Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) za najbolju atletičarku svijeta.

Perković je bila na širem popisu od deset kandidatkinja, ali joj ni olimpijsko zlato, činjenica da je jedina atletičarka koja je u Riju obranila zlato i niz nepobjedivosti u Dijamantnoj ligi nije pomogao da uđe među tri finalistice.

Sandra: Sve je to politika

"Meni je u ovom sportu najvažnije da uživam u tome što radim, da dajem maksimum, da na najbolji mogući način predstavljam Lijepu našu, da se svira himna na svim velikim natjecanjima, da usrećim svakog hrvatskog građanina, da dignem narod u pozitivnu atmosferu. Izbori su kao svaki izbori, politički nastrojeni. Nisam razmišljala o tome, ne opterećujem se izborima, ja sam svoj posao napravila, a na njima je da odlučuju tko je najbolji, a tko nije", rekla je Sandra za HRT.

IAAF je izabrao etiopsku dugoprugašicu Almaz Ayana, poljsku kladivašicu Anitu Wlodarczyk i jamajčansku sprintericu Elaine Thompson, a jedna od njih će sljedećeg mjeseca u Monte Carlu biti proglašena najboljom.

Među atletičarima je ponovno peterostruki laureat Usain Bolt, koji će gotovo sigurno ponovno osvojiti nagradu jer je u Riju postao prvi atletičar koji je triput zaredom osvajao olimpijsko zlato na 100 i 200 metara. Uz Bolta su još nominirani britanski dugoprugaš Mo Farah i južnoafrički 400-metraš Wayde van Niekerk.
 

Pročitajte više