Sanja Jovanović bez polufinala na 100m leđno

DRUGI dan plivačkih natjecanja nije bio dobar za hrvatske predstavnike. Iako smo u svakoj od pet kvalifikacijskih disciplina imali svoje plivače jedino je Goran Kožulj prošao u polufinale.

Kožulj je plasman u polufinale discipline 100 leđno osigurao 16. sa vremenom i rezultatom od 55.80 sekundi, što je na razini njegovih rezultata na ovoj dionici, u kojoj nije tako dobar kao na 200 leđno. Polufinale ove discipline na rasporedu je popodne.

Posebna priča je nastup Sanje Jovanović, koja je imala nesreću da joj je rezultat od 1:02.47 minuta donio najgore, 17. mjesto. Do polufinala ju je dijelilo svega osam stotinki, ali pravo razočaranje uslijedilo je nakon utrke, kada je saznala da mora rasplivavati za 17. mjesto, budući da se moglo dogoditi da uđe među 16 kao pričuva u slučaju da odustane netko od polufinalistkinja. U rasplivanju je Dubrovkinja pobijedila Kanađanku Gammill, a na semaforu je stajao rezultat od 1:02.31 - vrijeme s kojim bi ušla u polufinale.

"Vrlo sam razočarana, mada sam znala da neću baš u kvalifikacijama plivati ispod 1:02 minuta. Vjerovala sam da ću ići oko 1:02 minuta, što bi mi garantiralo polufinale, a ispalo je je najgore. Ništa nisam učinila kako treba, ni start, ni okret. U rasplivanje mi se, naravno, nije išlo, a onda je ispalo da sam tamo neopterećena plivala brže", kazala je jako razočarana Jovanović, koju u četvrtak 19. kolovoza čekaju kvalifikacije na 200 leđno.

(Izvor fotografije: FaH)

Pročitajte više