Santini je srušio i Dinamo i Hajduk, Bijele samo na Poljudu gledalo 126 tisuća ljudi

NAKON prvog dijela sezone Dinamo je na čelu ljestvice s osvojena 42 boda. Viceprvak jesenskog dijela natjecanja je Hajduk s osvojenih 36 bodova.

Od 17 odigranih susreta Dinamo je slavio 13 puta, 3 puta su odigrali neriješeno, a momčad Krunoslava Jurčića izgubila je samo jednom i to u Zadru. Što se tiče Hajduka, igrači Krasimira Balakova izašli su kao pobjednici iz 11 ogleda.

Bijeli su poput Dinama remizirali tri puta, dok su Hajdukovci izgubili tri utakmice, onu protiv Zadra, Intera i Lokomotive.

Zadar srušio i Dinamo i Hajduk

U 17. kola Dinamo je postigao 39 golova, sa čime su Modri najefikasnija momčad u ligi, a Kelava je samo sedam puta vadio loptu iz mreže. S druge strane Hajdukovci su tresli protivničke mreže 33 puta, a primili su samo 12 golova što ih čini drugom najjačom obranom u ligi.

Što se tiče strijelaca, valja naglasiti kako je Zadrov Ivan Santini, igrač koji je rušio i Dinamo i Hajduk, najbolji strijelac jesenskog dijela HNL-a.

Santiniju iza leđa pušu Beqiraj s devet golova, i Tomasov s osam golova, dok je ugodno iznenađenje Leon Benko koji je u dresu Slaven Belupa zabio sedam golova.

Istra vodi u fair playu, Cibalia najprljavija momčad jesenskog dijela HNL-a


Da se prvenstvo osvaja prema ocjenama fair play igre momčad Igora Pamića zasigurno bi bila prvak. S prosječnom ocjenom 7,9 Istra drži prvo mjesto na ljestvici fair play igre.

Jesenski viceprvak u fair playu je Dinamo s prosječnom ocjenom 7,8, a najprljavija je momčad Cibalije s prosječnom ocjenom 7,1.

Najposjećenije utakmice Hajduka

Utakmice Hajduka na Poljudu pogledalo je oko 96.500 navijača, a sa ukupno 126,700 gledatelja Hajduk je uvjerljivo najposjećenija momčad u ligi. Usporedbe radi, Modre je u prvenstvenim utakmicama na Maksimiru gledalo 22.500 ljudi. 

Momčad koja je na stadion privukla najmanje gledatelja je momčad Lokomotive. Lokose je gledalo tijekom sezone ukupno tek oko 18.210.

Pročitajte više