Santini kod Wengera

FRANCUSKI izbornik Jacques Santini obavijestio je novinare na press-konferenciji u Parizu, da će ovih dana otputovati u London, kako bi se sastao s Arseneom Wengerom, trenerom Arsenala.

- Mnogi veliki europski klubovi imaju u svojim redovima igrače na koje računam prilikom izbora reprezentativaca, no najviše ih je u Arsenalu. A Francuska ove godine osim u kvalifikacijama za Euro 2004. sudjeluje u lipnju i na Kupu konfederacija na kojemu brani naslov osvojen 2001. Razgovor s Wengerom odnosit će se upravo na Kup konfederacija na koji bih želio odvesti našu najjaču postavu - kazao je Santini.

Francuski izbornik, koji je na kormilu Tricolora poslije neuspjeha na World Cupu 2002. zamijenio Rogera Lemerrea, tvrdi da se nikada neće obazirati na želje klupskih trenera pri izboru reprezentativaca, ali je svjestan da bi mu "veto" iz Arsenala pokvario planove.

- U Engleskoj je, neposredno prije početka natjecanja za Kup konfederacija, finiš sezone u kojoj Arsenal ima velikih ambicija da osvoji i prvenstvo i kup. Njegovi će igrači biti iscrpljeni i Wenger će ih nerado pustiti da igraju za Francusku.

On u klubu snosi svoj dio odgovornosti, ja u reprezentaciji. Inzistirat ću da mi Henry, Pires, Wiltord i Vieira budu na dispoziciji. Ne idem u London zbog pregovora nego zbog razgovora, ali znam da mi neće biti lako. Ipak vjerujem da će me razumjeti, jer na koncu konca i on je Francuz, premda već godinama radi u Engleskoj.

Pročitajte više