Santos: Hrvatska je na najvećoj razini svjetskog nogometa

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKA sutra od 20:45 u Algarveu protiv Portugala igra prijateljski susret uoči starta u Ligi nacija, gdje je 11. rujna čeka Španjolska. Izbornik Zlatko Dalić oprobat će neka nova rješenja, a isto važi i za Portugal kojem će nedostajati Cristiano Ronaldo.

>>> Portugalci: I bez Ronalda ćemo pobijediti Hrvatsku

Izbornik Fernando Santos uoči dvoboja pohvalno je govorio o Hrvatskoj.

"Hrvatska je druga najbolja momčad na svijetu. Igra na najvišoj razini i bit će to jak meč za nas. Igrati protiv Hrvatske, Francuske ili Italije danas je isto, jer je Hrvatska na najvećoj razini svjetskog nogometa. Bit će to izvrstan test za nas da vidimo gdje smo u ovom trenutku", naglašava Santos. 

Iskusni strateg prisjetio se dvoboja s Hrvatskom na Euru 2016. u Francuskoj, gdje je Portugal u finišu drugog produžetka slavio 1:0 i eliminirao tadašnju ekipu Ante Čačića u osmini finala. 

"Bila je to velika i tvrda utakmica, bez nekih izglednih prilika na obje strane. Imali smo i sreće, ali je ona neophodna na takvim turnirima. Hrvatska je jako ozbiljna reprezentacija i još tada se vidjelo da ima sve za velik rezultat, što je dokazala u Rusiji. Sada su im se od ekipe oprostili neki važni igrači, poput Mandžukića, ali sam siguran da će oni novi koji dobiju priliku učiniti sve da se nametnu", zaključio je Santos. 

Pročitajte više