Sao Paulov vratar zabio 89. gol u karijeri

ROGERIO CENI, 37-godišnji golman nogometnog kluba Sao Paulo, zatresao je u nedjeljnoj utakmici 15. kola prvenstva Paulista mrežu Mogija Mirima u 3:0 pobjedi svoje momčadi.

Ukupno mu je to 89. gol u karijeri.

Rogerio je golman kojeg kelnski Institut za nogometnu povijest i statistiku vodi kao najboljeg golgetera među golmanima u povijesti igre. Što iz slobodnjaka, što iz penala, Rogerio je tijekom dugogodišnje karijere zabio čak 89 golova u službenim utakmicama. Od 1993. godine brani u Sao Paulu za koji je ove sezone postigao četiri gola.

Skupio je 17 nastupa za brazilsku reprezentaciju, ali gol nije uspio zabiti.

Bio je sudionik, ali samo kao pričuva, dvaju svjetskih prvenstava: u Japanu i Koreji 2002. te u Njemačkoj 2006. godine.

U nedjelju je Ceni zabio s bijele točke za vodstvo 1:0 svoje momčad.

Spomenimo i uvjerljivu 9:1 pobjedu vodećeg Santosa protiv Ituana, koji je utakmicu završio s tri isključena igrača. Do 26. minute bilo je 1:1, potom je isključen Eduardo, nakon čega je slijedilo sedam golova domaćina. Nakon što su Ituani isključena još dvojica, s bijele je točke postavljen konačni rezultat. Do kraja je još samo Santosov Wesley stigao dva puta požutjeti...

Ljestvicu prvenstva Paulista predvodi Santos sa 35 bodova iz 15 utakmica. Slijede Santo Andre (33), Sao Paulo (30) i Corinthians (26).

Pročitajte više