Šapić: Bio si najveći ikad, jedino sam se tebi divio i zbog tebe sam to što jesam

Foto: Epa

JUTROS je u 48. godini nakon duge i teške bolesti umro jedan od najboljih mađarskih, ali i svjetskih vaterpolista svih vremena, veliki Tibor Benedek.

U sjajnoj i blistavoj karijeri Benedek je s Mađarskom tri puta zaredom osvojio zlato na Olimpijskim igrama te po jedno Svjetsko i Europsko prvenstvo. Ligu prvaka osvojio je pet puta, a mađarskim vaterpolistom godine proglašen je četiri puta. Kao izbornik je s Mađarskom 2013. osvojio svjetski naslov.

Vijest o smrti legendarnog Benedeka potresla je svijet vaterpola, a jedan od najboljih šutera u povijesti tog sporta, Aleksandar Šapić, na svom Facebook profilu emotivnom objavom oprostio se od jednog od najvećih ikad.

''Tibor je bio čovjek protiv kojeg sam igrao skoro 15 godina. On ljevoruk, uvijek je bio preko puta mene i imali smo direktnih duela na tisuće. Kako u našim nacionalnim selekcijama, tako i u različitim klubovima gdje smo jedan protiv drugog igrali. Tibor je bio jedini vaterpolista kojem sam se istinski divio, koga sam na neki čudan način volio i poštovao i koji je bio jedan od najvećih pokretača i motiva mog fanatičnog rada i spartanskog vaterpolo života, koji sam kroz svoju karijeru vodio'', napisao je između ostalog Šapić na Facebooku.

''Kasnije kada sam počeo igrati protiv njega, uvijek sam želio i ulazio u duele baš s njim, s ogromnom željom da pokažem da sam mu dorastao. Znao sam često biti i grub, možda sam i prelazio granice, ali sve iz želje da pokažem sebi i njemu da sam i sam sposoban da budem jednako dobar. Bio je jedna fascinantna osoba, nikada na moju grubost nije isto reagirao, pa me je time praktično skoro uvijek anestezirao, da bi me bila sramota pred samim sobom što sam prelazio granicu grubosti. Igrao je snažno, ali nikada van okvira fer pleja. Bio je uvijek smiren, pristojan, umjeren, kulturan....i što sam ga više upoznavao, to sam mu se više divio, prije svega kao čovjeku i osobi. Prijatelju, neka ti je laka zemlja. Počivaj u miru, veliki čovječe'', napisao je Šapić.

Pročitajte više