Sara Kolak donijela Hrvatskoj jedinu pobjedu

Foto: Hina

HRVATSKA atletska reprezentacija nalazi se na petom mjestu nakon prvog dana natjecanja na ekipnom europskom prvenstvu druge lige u Tel Avivu.

Hrvatski atletičari nastupaju u drugoj ligi, što je treći od četiriju jakosnih razreda europske atletike. U francuskom Lilleu se održava Superliga, u finskoj Vassi je EP Prve lige, Tel Aviv je ugostio Drugu ligu, a najslabije reprezentacije nastupaju u Marsi na Malti.

U elitni razred plasirat će se tri najbolje reprezentacije iz Prve lige, dok će tri ispasti. Iz Druge lige u viši rang vode prve dvije pozicije, a nakon prvog dana natjecanja u vodstvu je Mađarska sa 196 bodova ispred Slovačke sa 170,5 i Litve (157). Slovenija je četvrta sa 146 bodova, a Hrvatska je na petom sa 135 bodova. Ukupno nastupa 12 reprezentacija.

Hrvatska, nažalost, nastupa bez svojih ponajboljih atletičara. U Tel Avivu nema Sandre Perković, Stipe Žunića, Ane Šimić i Filipa Mihaljevića, dok su zbog ozljeda otpale Andrea Ivančević i Blanka Vlašić.

Najveća zvijezda naše reprezentacije, ali i cijelog natjecanja je olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak koja nam je prvog dana natjecanja donijela jedinu pobjedu i 12 bodova.

Sara je osvojila prvo mjesto s rezultatom 61,06 metara. Druga je bila Islanđanka Asdis Hjalmsdottir sa 60,67, a treće mjesto osvojila je Slovenka Martina Tatej bacivši koplje 60,64 metra.

Od hrvatskih atletičara zapaženije rezultate ostvarili su Zvonimir Ivašković koji je bio treći na 100 metara s rezultatom 10.44, a treće mjesto osvojio je i Matija Carek u bacanju kugle rezultatom 17,96. Treća je bila i Lora Ontl na 3000m sa zaprekama (10:39:37). Mateo Ružić je bio četvrti na 400 m s rezultatom 46,69, dok je Matea Matošević na 3000 m zauzela četvrto mjesto (9:24.83).

Pročitajte više