ODLAZAK SARAČA

Saračevićev 15-godišnji sin: Na internetu sam saznao da mi je tata umro

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

ZLATAN "ZLATKO" SARAČEVIĆ pokopan je jučer na zagrebačkom groblju Mirogoj nakon što je ranije ovog tjedna preminuo od srčanog udara.

Legendarnog hrvatskog rukometaša ispratili su obitelj i prijatelji, a među ožalošćenima je bio i 15-godišnji sin Noel, koji je dao intervju za mađarske medije.

"Dobio sam nekoliko poruka sućuti a da uopće nisam imao pojma što se događa. Kako mi je većina poruka stizala iz Hrvatske, otišao sam na internet provjeriti. Tek sam tada doznao da mi je otac umro od srčanog udara", rekao je Noel za mađarski Blikk pa dodao:

"Detalji su bili šokantni, došlo je tako neočekivano. Ni sad ne mogu vjerovati da ga više nema."

Stalno su se čuli

Noel je živio u Mađarskoj sa svojom majkom Aniko, Mađaricom s kojom je Saračević bio prije braka s Kornelijom Hrgotom. 

"Tata je živio u Hrvatskoj, a ja u Mađarskoj. Prije korone sam svake školske praznike provodio s njim. Kad je krenulo zatvaranje, neko se vrijeme nismo vidjeli, ali razgovarali smo telefonski svaka dva do tri dana", rekao je Noel pa otkrio da je od oca tražio i rukometne savjete:

"Često sam mu slao snimke svojih utakmica, ali nikad mi nije volio previše sugerirati, da se ne miješa u posao trenera. Smatrao je da to nije posao roditelja. Nisam ga nikad uživo gledao kako igra, ali dolazio sam na njegove treninge i zaljubio se u rukomet. Nikad neću zaboraviti one dane kad sam na kraju treninga mogao ostati s njim i pucati."

Pročitajte više