Šarapova i Hingis u finalu Tokija

ŠVICARKA Martina Hingis i Ruskinja Marija Šarapova bez većih su problema odradile susrete četvrtfinala na WTA teniskom turniru Pan Pacific u Tokiju i u međusobnom će se ogledu boriti za finale.

Hingis je pobijedila Ruskinju Mariju Kirilenko 6-2, 6-1, dok je prva nositeljica, Šarapova bila bolja od Australke Samanthe Stosur 6-1, 6-4.

Bit će to prvi međusobni ogled bivše najbolje svjetske tenisačice i jedne od najvećih današnji zvijezda WTA Toura. Kada se Švicarka 2002. godine zbog niza ozljeda oprostila od tenisa, Šarapova je imala svega 15 godina. Međutim, Martina Hingis se početkom godina vratila svijetu tenisa i na Australian Openu stigla do četvrtfinala, a u Tokiju je izborila drugo polufinale od četiri turnira na kojima je nastupila nakon povratka.

"Sjajno se zabavljam, ponovo uživam u tenisu. Nemam nikakvog pritiska i radujem se svakom narednom meču," kazala je Martina Hingis, koja je u Tokiju slavila četiri puta (1997, 1999, 2000, 2002).

Mlada Ruskinja je na Pan Pacificu slavila prošle godine i uvjerena je kako će i ove godine otići do kraja.

"Nikada nisam igrala protiv Martine i tome se posebno radujem. Obožavala sam gledati njezin tenis kada sam bila mlađa. Pokušat ću je što više napasti i vjerujem kako mogu obraniti naslov," poručila je Ruskinja.

Pročitajte više