Šarić igrao više nego ikad za Warriorse, pošteno namučio dvostrukog MVP-ja

Foto: Profimedia

DARIO ŠARIĆ odigrao je još jednu solidnu, raznovrsnu utakmicu za Golden State Warriorse, ali nije im uspio pomoći da nadoknade izostanak Stephena Curry protiv Milwaukee Bucksa, koji su slavili 129:118. Hrvatski kapetan počeo je utakmicu u startnoj petorci i igrao čak 34 minute, najviše otkako je došao u klub iz San Francisca.

U te 34 minute postigao je 12 poena (šut 5/9, trice 1/5, slobodna bacanja 1/2), šest skokova, šest asistencija, jednu ukradenu i tri izgubljene lopte. Drugu utakmicu zaredom je sa šest dodavanja izjednačio učinak sezone, a većim dijelom utakmice dobro se nosio s dvostrukim MVP-jem Giannisom Antetokounmpom.

Zaustavljao Giannisa na obruču

Giannis je završio s 33 poena, devet skokova i pet asistencija uz vrlo učinkovitih 13/22 iz igre, ali za mnoge njegove promašaje zaslužan je upravo Šarić, koji ga je u nekoliko navrata uspješno zaustavio na obruču. Većinu utakmice Warriorsi su igrali dobro s njim na parketu, osim u minutama kad ga je trener Steve Kerr koristio kao centra.

Konstantno dobrim igrama Šarić je u Warriorsima revitalizirao karijeru i znatno si podignuo tržišnu vrijednost za nadolazeće ljeto, kad će pregovarati o novom ugovoru, ali njegova momčad cijelu se sezonu bori s ozljedama, suspenzijama i lošom formom većine igrača osim Curryja. Warriorsi su ovim porazom pokvarili omjer na 18-21, koji ih drži na 12. mjestu Zapada, sve dalje od play-ina.

Triple-double Davisa, prvi s asistencijama

Ostali hrvatski košarkaši u NBA ligi sinoć nisu igrali. Zupčevi LA Clippersi i Bogdanovićev Detroit imali su slobodnu večer, a Luka Šamanić nije dobio priliku u pobjedi Utah Jazza nad LA Lakersima 132:125. LeBron James nije igrao za Lakerse, ali je zablistao D'Angelo Russell s 39 poena, a Anthony Davis s 15 poena, 15 skokova i 11 asistencija ostvario tek drugi triple-double karijere, a prvi s asistencijama. Lauri Markkanen predvodio je Jazz s 29 poena.

Pročitajte više