Šarić: Konkurencija u Dinamu mi odgovara

DINAMOVCIMA koji su ovaj tjedan klubu prisegli višegodišnju vjernost danas se pridružio i Miroslav Šarić. 20-godišnji veznjak već dvije godine kali se u Dinamovoj prvoj momčadi i uživa golemo povjerenje trenera Josipa Kužea.

Izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić, pak, bez obzira na skromnu minutažu, tvrdi da Šarić vrlo visoko kotira u očima čelnika.

"Mogu reći da Kuže pomalo osjeća grižnju savjesti zbog Šarićeve skromne minutaže u prvih jedanaest, informiran sam da zaslužuje više. Miroslav je igrač za velika djela i trener je istog svjestan. Šarić je jedan od rijetkih igrača iz svoje generacije koji imaju takav status, a ne zaboravimo ni da je prošao sve nacionalne selekcije, dakle, kadetske, omladinske, trenutno U-19. Siguran sam da mu je mjesto i u U-21 selekciji. Vezali smo ga na 5,5 godina, dobio je poboljšane uvjete, kao i ostali dečki." - kazao je Mamić.

"Prošlu godinu Miroslav je proveo u Čakovcu, gdje je Međimurju pomogao da osigura svoj prvoligaški status. Poznajem ga od malih nogu i siguran sam da će iskoristiti pravu priliku kad je dobije." - dodao je sportski direktor Zvezdan Cvetković.

Sam Dinamovac na potpisivanju se pojavio s temperaturom, no nije propustio priliku da se zahvali čelnicima na ukazanom povjerenju.

"Ovo je veliki poticaj za moj budući rad i sigurno da sam sretan. Za Dinamo sam vezan pet godina, želim s njim osvojiti što više naslova i napraviti jedan veliki korak u Europu. Konkurencija unutar momčadi mi odgovara i nisam zbog toga dvojio prilikom potpisivanja ovog ugovora. Sad sam dobio i poziv u reprezentaciju, moram se još dokazati." - ustvrdio je mladi veznjak.

"Dinamo nikada u povijesti nije imao manji igrački kadar, što govori o strogoći kriterija. Do jeseni ćemo s tim kadrom izdržati, no kad budemo na tri fronte, dakle u prvenstvu, Kupu i Europi, svaki pojedinac bit će nam prijeko potreban." - dodao je Mamić.

D.R.

Pročitajte više