HRVATI U NBA

Šarić odigrao najbolju utakmicu u 2020., Zubac bez promašaja iz igre

Foto: EPA

NAKON dramatičnog pada minutaže i democije na klupu, Dario Šarić ponovno se ustalio u startnoj petorci Phoenixa, u kojoj je bio četvrtu utakmicu zaredom.

U pobjedi kod New York Knicksa 121:98 odigrao je najbolju utakmicu u 2020. godini i prvi put imao dvoznamenkasti učinak. Završio je s 11 poena (šut 5/12, trice 1/5), šest skokova, tri asistencije te po jednom osvojenom i izgubljenom loptom za 28 minuta na parketu.

Proširena uloga Šarića posljedica je novih promjena u startnoj petorci Sunsa. Deandre Ayton zamijenio je Arona Baynesa, a Mikal Bridges Kellyja Oubrea. Obojica su na posljednjim utakmicama više igrala na Šarićevoj poziciji "četvorke" nego u svojim prirodnim ulogama centra, odnosno niskoga krila. Dobra je vijest za Šibenčanina i to što je odigrao standardne starterske minute iako je rano upao u probleme s faulovima.

U prethodnih devet utakmica imao je mizerne prosjeke od 3,4 poena i 2,2 skoka.

Devin Booker zabio je 29 koševa za Sunse, Deandre Ayton briljirao je s 26 i 21 skokom, a Ricky Rubio bio je blizu triple-doublea s 25 koševa, 13 asistencija i osam skokova. Prvo ime Knicksa bio je Julius Randle s 26 poena.

Ivica Zubac u pobjedi LA Clippersa nad Orlandom 122:95 igrao je 22 minute te ubacio osam koševa uz osam skokova, asistenciju i blokadu te savršen šut 4/4.

Kawhi Leonard predvodio je Clipperse s 32 koša, a Nikola Vučević goste s 22.

Dragan Bender nije igrao u pobjedi Milwaukeeja nad Bostonom 128:123, a Bojan Bogdanović zabio je 26 koševa u tijesnom porazu Ute u New Orleansu 138:132 nakon produžetka, kojim je zaustavljena pobjednička serija Jazza od 10 utakmica.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više