ŠARIĆEVA UTAKMICA SEZONE Najbolji strijelac utakmice s Bullsima

Foto: Getty Images/Guliver Image

DARIO ŠARIĆ protiv Chicago Bullsa odigrao je najbolju utakmicu od početka sezone. U porazu njegove Philadelphije 115:117 bio je prvi strijelac susreta s 27 koševa.

Šariću je to najefikasniji meč od početka sezone i jedan od "najplodnijih" susreta otkako je u ljeto 2016. došao u NBA. 
 
Nastavljeni su tako "hrvatski dani" u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Nakon Bendera i Hezonje, utakmicu sezone odigrao je i Šarić. 
 
Šibenčanin je za 31 minutu ubacio 27 koševa uz jako dobar šut iz igre 10/19 (52 posto), dok je trice gađao 3/6, a ubacio je i sva četiri sloboda bacanja. Tako je nadmašio dosadašnji sezonski rekord od 25 koševa protiv Utaha početkom studenog.
Šarić je nosio Sixerse u drugom dijelu, kada je ubacio čak 20 koševa, a s obzirom na sjajnu partiju, ne čudi da je preuzeo odgovornost i na samom kraju tijesne utakmice.
 
Napravio je to na oba dijela terena. Prvo je 54 sekunde prije kraja pod faulom pogodio iz igre i dodatno slobodno bacanje za smanjenje prednosti suparnika na 112:114.
 
Nakon toga Mirotić je tricom opet vratio prednost Bullsa na pet razlike, 117:112, da bi Šarić 39 sekundi prije kraja odgovorio tricom za 117:115.

Sekundu prije kraja utakmice i ovog hrvatsko-crnogorskog dvoboja u Chicagu, Šarić u svom reketu faulira Mirotića (22 koša, 23 skokova) koji promašuje oba slobodna bacanja. 
 
Ali nakon toga Simmone ne pogađa iz daljine za pobjedu. 
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više