Sarkozy osobno čestitao Onesti, a on mladoj Hrvatskoj

NAKON što je primio medalju i zaokružio kolekciju europskim zlatom, nazvao ga je predsjednik Sarkozy i osobno mu čestitao na veličanstvenom uspjehu. No, Claude Onesta je ostao velik i u pobjedi najprije čestitavši mladoj Hrvatskoj na lavovskoj partiji.

"Čestitam hrvatskoj reprezentaciji. Igrali su dobro i bili su težak protivnik. Ovo natjecanje je bilo na visokom nivou, na početku smo igrali loše, no kako se bližio kraj, izgledali smo sve bolje. Jednostavno smo posložili redove i igrali smo svježije. Ovo je velik uspjeh za mene i za Francusku. Zadovoljan sam titulom, zapravo prezadovoljan", rekao je Onesta na službenoj press konferenciji nakon što je ujedinio sve moguće naslove i ispisao povijest.

Uz Onestu, novinarima su se obratili pivot Cedric Sorhaindo i Sebastien Bosquet. Bosquet je pohvalio hrvatske navijače, ali kaže kako su na to već navikli.

"Uvijek kada igramo protiv Hrvatske je tako. Hrvati vole svoju reprezentaciju i uvijek su pune tribine, na to smo navikli. Tako je bilo i danas. No, bilo je i naših navijača koji su sjajno navijali i zato im se zahvaljujem. Sretan sam zbog medalje, ovo je jako velik uspjeh. Čestitam i Hrvatskoj na drugom mjestu", rekao je Sorhaindo, a na njega se nadovezao Bosquet:

"Ovaj set koji smo skupili treba proslaviti, a onda vidjeti kako dalje. Sada je vrijeme za veselje. Uspjeh je veći ako se zna kako smo loše počeli, a kako smo završili. Presretan sam".

Pročitajte više