SERIE A

Sarri: Neuobičajeno je da je protiv Juventusa suđeno 12 penala

Foto: EPA

JUVENTUS je u srijedu imao priliku osigurati deveti uzastopni naslov prvaka Italije, međutim, s tim se nije složio Udinese koji ih je preokretom 2:1 srušio u 35. kolu Serie A.

Torinski sastav mora osvojiti tri boda u posljednja tri kola i već u nedjelju ima priliku, na svom Allianz Stadium protiv Sampdorije, završiti posao.

Sarrijeva momčad ove sezone ispustila je 18 bodova nakon u utakmicama u kojima je vodila i općenito izgleda blijedo.

"Igrali smo dobro prvo poluvrijeme, ali onda smo primili izjednačujući gol pa smo krenuli po pobjedu pod svaku cijenu zbog čega smo postali neorganizirani pa izgubili", rekao je Sarri nakon poraza u Udinama.

Nevjerojatno zvuči podatak da je Juventus ove sezone primio 38 golova u Serie A, što je najviše u zadnjih devet godina.

"Protiv nas je suđeno i 12 penala, što je neuobičajeno za velike klubove. Općenito ima više penala, to je rekord svih vremena, čak i ako se naš postotak u tome povećao za puno više u odnosu na neke druge."

Sarri tvrdi da njegova momčad pada na psihološkom aspektu.

"Trenutačno je jako teško pronaći balans, svi su se u svakoj momčadi zasitili. Nismo tako agresivni, ali vjerujem da je organizacija puno važnija od agresivnosti sada. Više je tu mentalni umor u igri nego fizički. Utakmice su tako neobične nakon pauze, inercija se mijenja tako brzo. Moramo naučiti lekcije iz ovog rasporeda i pokušati održati svoju formu."

VIDEO: Sarri o Cristianu Ronaldu

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više