KRIMINAL U SPORTU

Sat od pola milijuna kuna suigraču je ukrao mladi reprezentativac Francuske

Lamine Diaby, mladi francuski reprezentativac osumnjičen da je koelgi Kasperu Dolbergu ukrao sat vrijedan 70 tisuća eura. Foto: EPA

KASPER DOLBERG, danski reprezentativac i donedavni napadač Ajaxa, u ljetnom prijelaznom roku prešao je u Nicu uz odštetu od 20 milijuna eura, čime je postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba. 

Ali mladi (21) golgeter imao je najgori početak u novoj sredini. Upravi kluba prošlog ponedjeljka požalio se da mu je iz svlačionice ukraden sat vrijedan 70 tisuća eura ili malo više od pola milijuna kuna. Krađu je prijavio policiji, kojoj je izrazio sumnju da mu je skupi sat otuđio netko od igrača mlađih selekcija Nice. 

Uz sve navedeno, Dolberg je trenera Patricka Vieiru obavijestio da neće dolaziti u klub dok se ne riješi slučaj i ne otkrije tko mu je ukrao sat.

L'Equipe otkriva da je istragom utvrđeno kako je jedini osumnjičeni za krađu Lamine Diaby, 18-godišnji napadač Nice koji je igrao za U-16, U-17 i U-18 reprezentacije Francuske. On je pozvan na saslušanje i ako se utvrdi da je kriv, gotovo sigurno će biti potjeran iz kluba. 

Nica će to morati napraviti iako se radi o jednom od najvećih talenata tog kluba u posljednjem desetljeću, koji je samo zbog teške ozljede gležnja u travnju sakupio tek šest prvenstvenih nastupa za prvu momčad. Od početka rujna priključen je prvoj ekipi, ali kako se čini, to je iskoristio za počinjenje teškog kaznenog djela. 

Pročitajte više