Sat uoči prvog meča Kučera zamijenio Becka

SAMO par sati uoči prvog meča finalnog dvoboja Davis Cupa između Slovačke i Hrvatske, slovački izbornik Miloslav Mečir odlučio se za promjenu. U singlu je Karola Becka zamijenio 31-godišnjim Karolom Kučerom. Kao razlog za promjenu naveo je ozljedu lijevog koljena Karola Becka.

Tako će u singlu Slovačku predstavljati Kučera i Hrbaty. Zanimljivo je da je Beck i dalje predviđen za nastup u sutrašnjoj igri parova, gdje mu je partner Michal Mertinak. Što se krije iza ovakve iznenađujuće promjene, teško je dokučiti. Još jučer Beck je isticao da je potpuno spreman, te je odlučno odbacio glasine da je bio pozitivan na doping testu nakon polufinala protiv Argentine.

Suci mogu sankcionirati promjene u momčadi nakon što je ždrijeb održan, ali samo ukoliko zaključe da se ne radi o ozljedi, bolesti ili sličnim okolnostima. 

Zbog ove zamjene finalni dvoboj danas će u 14 sati otvoriti Karol Kučera i Ivan Ljubičić, a slijedi meč između Dominika Hrbatya i Marija Ančića.

Kad je o Kučeri riječ treba reći da je on ove godine nastupio na samo osam turnira, od čega su tri bila challengera. Najbolji ovosezonski rezultati su mu drugo kolo Wimbledona i US Opena. Trenutno se nalazi na 297. mjestu ATP ulazne liste, a najbolji renking imao je 1998., kada je bio šesti igrač svijeta. U Davis Cupu je odigrao 50 mečeva, ima 33 pobjede i 17 poraza. Posljednji nastup u Davis Cupu imao je ove godine u polufinalu protiv Argentine, kada je u meču koji ništa nije odlučivao dobio Puertu. Već ranije je najavio da će nakon finala u Bratislavi okončati karijeru.


Ljubičić je dva puta igrao s Kučerom i oba je puta slavio. Posljednji puta sastali su se u 1. kolu Roland Garrosa 2003. godine, a Ljubičić je lakoćom pobijedio sa 6-2, 6-3, 6-2. Ančić nikad nije igrao protiv Kučere.

RASPORED MEČEVA:

Petak:

Karol Kučera (SLK) - Ivan Ljubičić (HRV)

Dominik Hrbaty (SLK) - Mario Ančić (HRV)

Subota:

Karol Beck/Michal Mertinak (SLK) - Mario Ančić/Ivan Ljubičić (HRV)

Nedjelja:

Dominik Hrbaty (SLK) - Ivan Ljubičić (HRV)

Karol Kučera (SLK) - Mario Ančić (HRV)

Pročitajte više