Sator: I protiv Graza smo gubili pa znate kako je završilo

MEDVEŠČAK je, kao i protiv Graza, izgubio prve dvije utakmice doigravanja. Salzburg je danas slavio još uvjerljivije nego u utorak, završilo je visokih 5:1. Nakon samo pet minuta bilo je 2:0 za najskuplju momčad lige nakon čega se Medvjedi više nisu uspjeli vratiti u igru. Letang je zatim toga uspio smanjiti na 3:1, no svaku nadu Medveščaka je pokopao Schiechl šest minuta prije kraja.

Unatoč porazu, navijači u Ledenoj još su dugo skandirali "Šampioni, šampioni", a igra iz druge trećine daje nadu da Medveščak može ponoviti podvig kakav je napravio protiv Graza.

"Loše smo otvorili utakmicu i nakon 0:2 nam nije bilo lako igrati. Salzburg je odlična momčad i kažnjavala je svaki naš promašaj. Znamo da je bilo jako važno da ovu utakmicu dobijemo, ali i protiv Graza smo bili dvije utakmice u minusu pa znate kako je završilo. Trenutno igramo naš najbolji hokej", kaže Sator.

U nedjelju Kristan brani od prve minute

Sator je nakon pet minuta igre na led stavio Kristana nakon što je Duncan zabio dva gola koja idu na dušu Krošelja.

"Svaka čast Krošelju, to je mlad vratar koji nas je izvukao protiv Graza. Kad odmah na početku gubite 2:0, morate nešto napraviti. Promijenili smo golmana i to je donijelo promjene, Kristan je odlično branio. No, moram pohvaliti i njihova vratara Divisa i cijelu obranu - zabili smo im samo jedan gol u dvije utakmice", kaže Sator.

Tko će u nedjelju na gol, Krošelj ili Kristan?

"Kristan", odgovorio je Sator.

Letang: Svi igrači znaju što im je činiti u nedjelju

Kapetan Alan Letang vidi još prostora za napredak.


"Salzburg je jako disciplinirana momčad koja će kazniti i najmanju pogrešku. Možda bismo trebali učiti od njih, biti smireniji i vrebati na svoju priliku. Svaki put kad smo se otvorili, zabili su nam gol", izjavio je Letang.

Može li kapetan sad podignuti momčad koja gubi 2:0?

"U ovoj momčadi dovoljno je vođa, momčad se mora vratiti jer imamo takve igrače. Lako je biti kapetan ovdje jer svi igrači znaju što im je činiti. Tužni smo, ali već sutra ćemo se vratiti, a u nedjelju će svaki igrač znati svoj posao", kaže kapetan Medveščaka.

"Rezultat nije realan"

Trener Salzburga Pierre Page odveo je Salzburg do sedme pobjede u osam susreta s Medveščakom ove sezone.

"Ovo je playoff. Znali smo da će biti teško u Zagrebu i dobro smo se spremili. Zabili smo dva gola odmah na početku što nam je dosta olakšalo posao. Do kraja smo odigrali pametno i čvrsto i pobijedili. Ipak, znamo da ništa nije gotovo. Ovo je za nas veliki uspjeh, ali ništa nije gotovo. Tek je 2:0, još je puno utakmica do kraja", rekao je Pierre Page.

Jeremy Rebek je naglasio da 5:1 nije realno.

"Utakmica je bila jako izjednačena i rezultat na kraju nije realan. Znamo da je Medveščak okrenuo 0:2 protiv Graza i ne smijemo ni pomisliti na opuštanje", kaže Rebek.

Pročitajte više