Saudijci dovode nove zvijezde. Dvije legende Liverpoola na korak do transfera

Foto: Epa

SAUDIJSKA ARABIJA postala je utočište za nogometne legende u veteranskim godinama. Cristiano Ronaldo je prošle sezone stigao u Al-Nassr, Karim Benzema je prije nekoliko dana za basnoslovni iznos potpisao za Al-Ittihad, a tamošnji klubovi planiraju dovesti još neka velika imena, poput Luke Modrića. Engleski mediji pišu kako su na korak do odlaska u Arabiju i dvije legende Liverpoola - Steven Gerrard i Sadio Mane.

Gerrard je u ponedjeljak snimljen kako izlazi iz automobila te ulazi u prostorije Al-Ettifaqa, sedmoplasirane momčadi tamošnje lige. Ova 43-godišnja legenda Redsa nedavno je ostala bez posla kad je dobila otkaz u Aston Villi, a Mane gotovo sigurno na ljeto odlazi iz Bayerna. 

SportsZone piše kako se Senegalac nada da će do posla doći što prije jer hitno želi napustiti Bavarsku, gdje se nije najbolje snašao, a sve je kulminiralo fizičkim sukobom s Leroyem Saneom, kojeg je udario nakon utakmice s Realom u Ligi prvaka.

Bit će zanimljivo ako se Gerrard i Mane nađu u Al-Ettifaqu jer je prošle godine jedan od najomiljenijih igrača Redsa u povijesti kritizirao Senegalca zbog odluke da napusti Anfield i ode u Njemačku. Nakon što je Mane u finalu Lige prvaka protiv Reala (0:1) odigrao posljednju utakmicu za klub, Gerrard je rekao: ''Salah je rekao da će biti ovdje sljedeće godine, znam da oko Manea ima malo buke, ali ne razumijem zašto bi netko bez jasnog razloga napustio Liverpool kad zna da će stalno biti konkurentan.''

Mane je s Liverpoolom osvojio Premier ligu i Ligu prvaka te je dva puta igrao finale tog natjecanja.

Pročitajte više