Saudijski heroj navijačima nakon operacije: Dobro sam, molite se za mene

Foto: Screenshot

SAUDIJSKA ARABIJA jučer je šokirala svijet nakon što je u 1. kolu skupine C okrenula protiv Argentine i slavila 2:1. Argentinci su vodili 1:0 na poluvremenu golom Lea Messija iz penala, ali su Saudijci preko Al Shehrija i Al Dawsarija početkom drugog poluvremena okrenuli i junački čuvali prednost do kraja susreta.

Saudijci sad imaju veliku šansu boriti se za prolazak skupine, ali će preostale dvije utakmice, protiv Poljske (26. studenog) i Meksika (30. studenog), morati igrati bez Yassera Al Shahranija. Odlični lijevi bek, koji se hrabro nosio s Argentincima, teško je stradao u 75. minuti utakmice.

Njegov golman Al Owais istrčao je na dugu loptu i onda u punoj brzini koljenom naletio na Al Shahranijevu glavu. Saudijski bek ostao je nepomično ležati na travnjaku, ali je sudac Slavko Vinčić nastavio igru prije nego što su mu saudijski igrači signalizirali da zaustavi susret.

Avionom prebačen na operaciju u Njemačku

Al Shahraniju je ukazana pomoć na terenu, nakon čega je iznesen s njega. Podignuo je palac prema gore signalizirajući da je dobro, ali saudijski mediji javljaju da je za njega ovaj turnir završen. Al Shahraniju je nakon susreta utvrđena fraktura čeljusti i kosti lica, a navodno je imao i unutarnje krvarenje, što je okvalificirano kao teške ozljede.

Saudijska kraljevska obitelj za njega je odmah organizirala privatni avion kojim je prevezen u Njemačku, gdje je operiran. Operacija je, izgleda, prošla uspješno, a Al Shahrani se preko Twittera javio navijačima iz bolnice: "Želio sam vas uvjeriti da sam dobro. Molite se za mene. Hoću i čestitati navijačima Saudijske Arabije na velikoj pobjedi, zaslužili ste ju."

 

Pročitajte više