Savez preko natječaja traži izbornika! U igri i Smajlagić

Foto: Screenshot, Igor Kralj, Marko Lukunic/PIXSELL
NAKON što se hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva bilo je jasno da se Hrvatski rukometni savez mora baciti u potragu za novim izbornikom.
 
Legendarni hrvatski trener Lino Červar najavio je odlazak s klupe nakon poraza od Francuske u borbi za polufinale i time otvorio pitanje tko treba i tko će biti njegov nasljednik na klupi. 

 
"Trebamo detektirati čovjeka kojem vjerujemo, kojeg želimo podržati. Koji se dokazao, koji može i koji će oko sebe okupiti grupu mladih trenera. Nema danas sveca koji može napraviti čuda i čarolije. Budući selektor treba biti proizvod jednog osmišljenog rada. Trebamo izbornika koji ima viziju i koji ne sjedi na dvije stolice. Izbornika koji će totalno biti posvećen tom poslu", poručio je Červar uoči utakmice za peto mjesto, u kojoj je Hrvatska za kraj slavila protiv Češke (28:27).
>Ćavar: Ne trebaju nam stari stranci, ni treneri koji će učiti na Hrvatskoj
 
Nakon Europskog prvenstva Hrvatski rukometni savez na čelu s predsjednikom Tomislavom Grahovcem započeo je potragu za novim izbornikom. Vremena nemaju puno, jer Hrvatsku u lipnju čekaju dodatne kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. godine protiv Crne Gore. Prije toga Duvnjaka i društvo čeka jaki pripremni turnir u Švedskoj. Tu više nisu u pitanju mjeseci, nego tjedni u kojima se mora pronaći novi izbornik, koji bi na vrijeme posložio konce reprezentacije koju su nakon Eura napustili Alilović, Čupić, Vori i Buntić.

 
Navodno će ovih dana biti raspisan natječaj za novog izbornika. Savez želi ovaj put izabrati najbolje moguće rješenje, treba naći izbornika koji će se svidjeti igračima i hrvatskoj javnosti. Izbornika bi trebalo dobiti do travnja, a natječaj, kada se objavi, trajat će dva tjedna.
 
Za glavnog nasljednika Line Červara ističe se Irfan Smajlagić, legendarno hrvatsko krilo.
 
Nije tajna da Smajlagić i nije baš u najboljim odnosima sa čelnicima rukometnog saveza. No bio je već pomoćnik Červaru i cijeli sustav mu je dosta poznat, a najvažnija je stvar uz sve to da je trenutačno bez angažmana. Prema anketama, čini se da ga hrvatska javnost iznimno poštuje.
 
No osim Irfana tu se spominje i nekoliko poznatih imena. Poput Zlatana Saračevića i Hrvoja Horvata, koji su bili Červarovi pomoćnici na ovogodišnjem Euru. Tu su Nenad Kljajić, Slavko Goluža, Goran Perkovac, Ivica Obrvan, Zvonimir Serdarušić i Veselin Vujović.
 

Pročitajte više