Savićević: Žao mi je što se Jugoslavija raspala, ali sam protivnik regionalne lige

DEJAN SAVIĆEVIĆ nakon velike nogometne karijere danas radi kao predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore. Savićević je progovorio o situaciji u nogometu na prostorima bivše Jugoslavije.

"Hrvatska i Srbija su na papiru jače selekcije od Crne Gore, koja je otprilike na istom nivou kao selekcije Slovenije i BiH. Ipak, onaj tko je naizgled jači ne mora uvijek slaviti. Zato je nogomet drugačiji i zanimljiviji od ostalih sportova, jer ukoliko ima dobar dan, slaba ekipa može savladati mnogo kvalitetnijeg protivnika.", rekao je Savičević za Fokus.

Savićevićev stav o eventualnom pokretanju regionalne lige je jasan.

"Protivnik sam regionalne lige zbog toga što smatram da u ovom trenutku taj projekt nije izvediv. Postoji mnogo tehničkih i sigurnosnih problema koji su u ovom trenutku nerješivi", kaže predsjednik NS CG.

Prati li događanja u Bosni i Hercegovini?

"Ne pratim nogometna događanja u BiH osim kada je u pitanju reprezentacija. Razlog za to je što u medijima nema mnogo informacija o tom nogometu jer najveći publicitet dobivaju engleska, španjolska i talijanska liga."

Savićević je naglasio da mu je žao što se Jugoslavija raspala.

"Žao mi je što se SFRJ raspala, naročito zbog načina na koji je do toga došlo. Žao mi je ljudi koji su u tom ratu stradali, koji su dali svoj život za nečije političke ideje i interese. Sportaši nisu mogli promijeniti ništa, jer je bilo mnogo utjecaja velikih sila na razbijanje komunizma na ovim prostorima", zaključio je Savićević.

Pročitajte više