premiership

Scholes i Owen oduševljeni Unitedom: "Oni mogu biti prvaci"

Foto: Getty Images/Guliver Image

MANCHESTER UNITED je sinoć u gostima pobijedio Sheffield 3:2 i nastavio odličan niz u prvenstvu.

Sheffield je poveo u 5. minuti, ali je United do poluvremena okrenuo golovima Rashforda i Martiala, a pobjedu je potvrdio drugim golom Rashforda u 51. minuti. Domaćini su se vratili golom McGoldricka pet minuta prije kraja, a u sudačkoj nadoknadi je Henderson spasio čisti gol nakon udarca Mousseta.

United je u posljednjih šest utakmica upisao pet pobjeda i jedan remi te je skočio na šesto mjesto s pet bodova zaostatka za Liverpoolom. Solskjaerova momčad igra odličan nogomet, a nahvalili su je i stručni komentatori i bivši Unitedovi igrači Paul Scholes i Michael Owen.

"Ako im ključni igrači budu zdravi do kraja prvenstva, mislim da imaju šansu otići do kraja. Igraju jako uzbudljiv nogomet, a čini mi se da je Solskjaer konačno našao pravu formulu. Posljednjih pet utakmica nije promijenio sustav i sve odlično funkcionira. Postava 4-2-3-1 savršeno odgovara njegovim igračima, a napad je jedan od najboljih u Europi. Ključno je da Pogba i Matić uspostave kontrolu u veznoj liniji. Ako su oni stabilni i lopta brzo dođe do Fernandesa, United je ubojit", rekao je Scholes.

S bivšim suigračem složio se i Michael Owen.

"Mogu biti prvaci, to je sigurno, ali to mogu ostvariti jedino ako stalno koriste svoje najbolje igrače. Ako si Pogbu i Fernandesa platio desetke milijuna funti, onda ti oni ne smiju sjediti na klupi. Nevjerojatno mi je da je bilo razdoblja u kojem Pogba, Fernandes i Rashford nisu bili zajedno u sastavu. Oni moraju stalno igrati jer su fantastični zajedno", kazao je Owen.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više