Schumacher sljedećeg tjedna testira novi Ferrari

UMIROVLJENI sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 Michael Schumacher sljedećeg će tjedna u Barceloni testirati Ferrarijev prototip bolida za sljedeću sezonu.

Ferrari je tim potezom najbolje odgovorio na nagađanja o Michaelovu mogućem transferu u McLaren Mercedes.

"Napola je razlog užitak, a napola tehnička pitanja. Osim toga, gospodin Jean Todt poručio je Michaelu da, želi li voziti, to uvijek može u činiti Ferrariju",  izjavila je Schumacherova glasnogovornica.

Nijemac će zapravo sjesti za bolid kojim je Kimi Räikkönen ove godine trijumfirao u Svjetskom prvenstvu, s tim da je isti lišen određenih elektronskih pomagala i kontrola koje je FIA ukinula za sljedeću sezonu.

"Michael ima veliko iskustvo u voženju bolida bez elektroničkih pomagala, tako da je vrlo logično da on sjedne prvi za upravljač",  izjavila je glasnogovornica.

Šef Ferrarija Jean Todt objavio je kako će Schumacher na stazi Catalunya bolid isprobavati u utorak i srijedu.

Nijemac je u ponedjeljak bio u Valenciji, gdje je pak vozio Ducatijev motocikl kojim je Casey Stoner nedavno osvojio svjetski Moto GP naslov. Pokazao je iznimnu vještinu za laika, a odvozio je sveukupno 58 krugova.

"Nisam došao rušiti rekorde",  izjavio je za La Gazzettu dello Sport ipak se pohvalivši:

" Već sam prije vozio Ducati. Tada sam bio sporiji, a ovaj put sam krug završavao desetak sekundi sporije od profesionalaca. Mislim da nije loše."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više