Schumacherova obitelj dobit će 200 tisuća eura odštete od njemačkog tabloida

Foto: EPA

NJEMAČKI tabloid Die Aktuelle je prije godinu dana objavio navodni "prvi intervju sa Schumacherom". Uz veliku fotografiju legendarnog vozača na naslovnici, istaknuli su da su napravili intervju sa Schumacherom, koji ne izlazi iz kuće u Švicarskoj, ali radilo se o prevari.

Tabloid je, naime, koristio umjetnu inteligenciju za odgovaranje na pitanja. Schumacherova obitelj tužila je njemački list, a sud je sada odlučio da će joj pripasti odšteta od oko 200 tisuća eura koje Aktuelle mora isplatiti zbog objave lažnog intervjua. Nakon objave glavna urednica Anne Hoffmann ekspresno je smijenjena.

Nije viđen u javnosti deset godina

Prošlo je više od deset godina otkad je Michael Schumacher (55) doživio tešku nesreću na skijanju u Francuskoj. Velikan Formule 1 teško je ozlijeđen, preživio je, ali njegovo stanje nije poznato javnosti. Michaelova supruga Corinna daje šture izjave već godinama i strogo kontrolira tko ga smije vidjeti.

Nakon nesreće bio je u komi šest mjeseci. Liječnici su se borili za njegov život u bolnici u Grenobleu, a dugo je bio u induciranoj komi prije nego što se vratio u obiteljsku kuću u Švicarskoj. Od tada nije viđen u javnosti, o njegovom zdravstvenom stanju zna se vrlo malo, a obitelj čuva njegovu privatnost.

Pročitajte više