"Schweini igra poker s Bayernom"

NJEMAČKI nogometni reprezentativac Bastian Schweinsteiger obavijestio je čelnike svog kluba Bayerna kako o produljenju svog ugovora ne planira pregovarati tijekom zimske stanke.

Bayern će od 2. do 9 siječnja odraditi zimske pripreme u trening-kampu u Kataru, ali Schweini ne nalazi za shodno da u tom razdoblju pregovara s klupskom vrhuškom o produljenju ugovora, koji mu istječe u ljeto 2012. godine.

On je istaknuo kako mu je najveći cilj osvojiti Ligu prvaka, te želi prvo sagledati koliko će njegova momčad biti moćna i jaka (eventualno ojačana s nekim pojačanjima) u nadolazećem razdoblju, a tek onda će započeti pregovore. Konkretno, Schweinsteiger je poručio kako će biti otvoren za pregovore tek nakon početka drugog dijela sezone.

Bild zaključuje: Schweini igra poker s Bayernom!

Inače, kao zainteresirani klubovi za njegove usluge spominju se Chelsea, Manchester United i Real Madrid. Predsjednik bavarskoga kluba Uli Hoeneß je tim povodom poručio.

"Svi klubovi moraju shvatiti da iz Bayerna ne mogu uzimati igrače tako olako. Mi pripadamo svjetskom nogometnom vrhu i tako se moramo ponašati na tržištu. Naše najbolje igrače ne prodajemo, pogotovo one koji su odrasli u našem pogonu. I baš je takav Schweinsteiger. On je jedan od ključnih naših igrača prema uspjehu i zato ćemo vrlo rado poslušati njegove želje."

Podsjetimo, Franck Ribery je u svibnju ove godine produžio ugovor s Bayernom do 2015. godine. Prema novom ugovoru, francuski reprezentativac zarađuje oko 10 milijuna eura godišnje. Schweinsteinsteiger, koji je dosada imao godišnju plaću od približno 6 milijuna eura, mogao bi dobiti sličnu financijsku ponudu…

"Nećemo štedjeti jer znamo koliko nam je Schweini važan", zaključuje Hoeneß.

Pročitajte više