EUROLIGA

Scola pregovara s europskim velikanom, dvije stvari blokiraju potpis ugovora

Foto: EPA-EFE

LUIS SCOLA, jedno od najvećih iznenađenja nedavno završenog Mundobasketa, navodno je u pregovorima s Real Madridom, javlja španjolski košarkaški novinar Carlos Sánchez Blas.

Scola je bio fenomenalan na Svjetskom prvenstvu u Kini. Unatoč 39 godina na leđima bio je jedan od najboljih igrača argentinske reprezentacije koja je stigla do finala, a tamo na kraju izgubila od Španjolske.

Juan Carlos Sanchez, predsjednik košarkaške sekcije Reala je priznao da je probao dovesti Scolu 2014., a Eurohoops piše da je bio s njim u kontaktu prije Mundobasketa. Ipak, dva razloga mogla bi spriječiti Scolu u povratku u Španjolsku.

Naime, isti portal navodi da je Scolin prioritet prije Mundobasketa bio ostati u Kini gdje ima odličnu plaću, a košarka nije toliko zahtjevna kao u Europi. Real svake sezone odigra oko 90 utakmica u španjolskom prvenstvu, Euroligi i španjolskom kupu pa bi tako nešto bilo vrlo zahtjevno za Scolu.

Također, Scola se spremao dva mjeseca za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Kini pa bi vjerojatno htio napraviti isto za Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

Scola je posljednji put igrao u Europi 2007. Nakon te sezone je otišao u NBA, a devet godina prije toga proveo je u španjolskoj Baskoniji, tadašnjoj Tau Ceramici. 

Legendarni Argentinac je pokazao kako i dalje može igrati vrhunsku košarku unatoč godinama (17,8 poena i 8,1 skok na Mundobasketu), svakako bi mogao pomoći Realu, ali čelnicima Reala neće biti lagano ga nagovoriti na dolazak.

Pročitajte više